Nieuws

 • BSO Babbels, krant voor en door kinderen

  28-03-2017 - Ria van Bussel BSO Babbels, krant voor en door kinderen BSO-Babbels: krant voor en door kinderen Tijdens BSO momenten gebeurt er heel veel. Kinderen maken vele creatieve kunstwerken en spelen veel samen buiten en binnen, kinderen sporten en zijn actief bezig. Ook de communicatie met elkaar is erg bijzonder om mee te maken; soms is er een conflict, soms verdriet en we horen veel gelach door een mopje en er zijn bijzondere uitspraken. Kinderen leren veel door samen te spelen en samen op te ruimen. Graag willen we deze momenten delen met jullie als ouders. Daarom proberen we dit alles weer te geven en te beschrijven in een BSO Babbels. Er komt 4 keer per jaar een BSO Babbels uit. Deze is ook te zien op de site van NulVier in kleur. Daarbij geven we de BSO babbels mee aan jullie, welke afgedrukt is op grijs papier en in het zwart/wit afgedrukt, zodat jullie dit samen thuis kunnen doorkijken. Kinderen maken soms een speciaal werkstuk hiervoor of schrijven een verhaal voor in de BSO Babbels. En vele foto’s worden geplaatst van allerlei momenten en ook van de KidzMix Workshops. Dit om nog beter te laten zien hoe een BSO dag eruit ziet. Een zelfgemaakte BSO-Babbels is een prachtig naslagwerk voor alle kinderen en hun ouders.

 • de stadsbieb start met een babybieb

  28-03-2017 - Renee Groenen Nieuw: de stadsBiEBs starten met de babyBiEB! Speellezen voor ouder en baby De BiEB is er nu ook voor baby’s! Leuke activiteiten voor ouders, baby’s en peuters van 0 tot 4 jaar. Met een uitgebreide collectie babyboekjes, voorleestips en leuke activiteiten beleef je in de babyBiEB een fijn moment samen in de bibliotheek. Rond de 300 ouders en peuters en kleuters komen wekelijk naar de speciale voorleesactiviteiten in de stadsBiEBs. Voor ouders en baby’s bestond alleen nog maar het Boekstart-project, waar de gemeente en bibliotheek nauw samenwerken. Maar speciale baby-bijeenkomsten waren er nog niet. Hier komt vanaf morgen (7 maart) verandering in. Tweewekelijks organiseren we in de stadsBiEBs Centrum en Rosmalen speciale baby-bijeenkomsten. We gaan in een rustig tempo aan de slag met allerlei materialen, liedjes en natuurlijk boekjes. Speellezen noemen we het ook wel. Een gezellig moment voor jou en je baby vol met bruikbare tips, de mooiste babyboekjes en leuke activiteiten. Baby’s houden van boeken Met je baby op schoot een boekje ontdekken is leerzaam. Het stimuleert de taal- en spraakontwikkeling van je kind, zo blijkt uit onderzoek. En het verhoogt de concentratie. Allemaal zaken waar je baby een leven lang plezier van heeft. Baby’s kunnen meer dan je denkt. Al vanaf de eerste dag luistert je baby naar je stem. In het eerste jaar ontwikkelt een kind zich snel en leert het veel nieuwe dingen. Voor jou en je baby hebben de jeugdBiEBs speciale babyboekjes te leen. Zowel voel- en knisperboekjes als prentenboeken. BabyBiEB jeugdBiEB Centrum | tweewekelijks op dinsdag | 11.00 - 11.30 uur | gratis jeugdBiEB Rosmalen | tweewekelijks op donderdag | 11.00 - 11.30 uur | gratis De komende periode is er in stadsBiEB Centrum op di 7 maart, 21 maart, 4 april, 18 april een babybieb gepland en in stadsBiEB Rosmalen dan op do 16 maart, 30 maart, 13 april, 27 april. Alle data tot en met juni staan in de agenda op de website: https://www.bibliotheekdenbosch.nl/activiteiten/agenda/evenement/1815-babybieb

 • Erop uit! Locatie Schaepmanstr.

  21-03-2017 - Chantal de Laat

  Het voordeel van een studiedag op school is dat we na het eten extra lang de tijd hebben om bv. iets "buiten de deur" te gaan onder nemen. En wat doe je dan als de zon schijnt? Erop uit!

  Samen met de andere BSO groepen zijn we helemaal naar Kerkibo gewandeld. Het is een eindje lopen maar je krijgt er een geweldig stukje spelen en ontdekken voor terug. Als pedagogisch medewerkers zitten we bij de uitgang en lopen we rond om te helpen en mee te spelen. Op het gras eten we een koekje en drinken we water. Daarna weer verzamelen en als we compleet zijn terug naar de BSO. Dat was een gezellig uitstapje!

  Ciao! Het BSO team

Ander nieuws