Nieuws

 • lezing "puberhersenen" bij de Tieneropvang van NulVier Joepie

  18-05-2017 - Renee Groenen Puberhersenen Wanneer? Maandag 12 juni Hoe laat? • 19.45 uur: inloop • 20.00 uur: lezing door Cindy van Steenbergen van de Hersenstichting • 21.00 uur: borrel Waar? In de ruimte van de Tieneropvang, Schoolstraat 48 Voor wie? Voor alle ouders van onze tieners en leerkrachten van groep 7 en 8. Beiden mogen een gast meenemen. De puberteit is een fase op weg naar volwassenheid waarin kinderen loskomen van hun ouders en leren om zelfstandig te zijn en verantwoordelijkheid te nemen. Dit kan een hoop onzekerheid en verwarring met zich meebrengen. Voor pubers zelf, maar ook voor hun ouders. Want hoe ga je om met een kind dat zich de ene keer heel volwassen gedraagt en de andere keer juist niet? Het gedrag van pubers kan voor een groot deel verklaard worden door de ontwikkeling van hun hersenen. De volledige ontwikkeling van de hersenen is een intensief proces dat al ver voor de geboorte begint en doorloopt tot tenminste het 25e levensjaar. In de puberteit maakt die ontwikkeling een cruciale fase door. In deze fase is de communicatie tussen verschillende hersengebieden nog niet in balans. Bovendien verandert hun slaappatroon, ook als gevolg van de ontwikkeling van hun hersenen. Daarbij zijn er verschillende hersenaandoeningen die juist in de puberteit tot uiting kunnen komen. U krijgt tijdens de lezing Puberhersenen in ontwikkeling meer inzicht over wat er gebeurt in de hersenen van pubers. Ook ontvangt u praktische tips die u kunnen ondersteunen. Inschrijven via tieners-joepie@nulvier.nl voor 31 mei 2017. Laat even weten met hoeveel personen je komt. Groetjes Steffie en Renee

 • Workshops BSO weer in volle gang

  18-05-2017 - Marieke Denissen Er is weer een nieuwe serie workshops begonnen op de verschillende BSO-groepen. En meteen en sportief begin: de workshops bootcamp en jungle betekenen sporten in de buitenlucht ! De komende tijd staan o.a. Make-up en mode, servies schilderen, zingen en proefjes doen op het programma. Nog geen aanmeldingsformulier ingeleverd ? Dat kan nog; voor sommige workshops is nog plaats

 • Jippie naar buiten! locatie Schaepmanstr.

  16-05-2017 - Anne Joosten

  Waarom hechten wij waarde aan buitenspel en natuurbeleving?

  Kinderen hebben een natuurlijke behoefte om te spelen en buiten te zijn. Buiten bewegen is belangrijk voor de gezondheid van kinderen. Hier krijgen zij het licht en de zuurstof die nodig zijn voor de groei van het lichaam, kunnen zij weerstand opbouwen tegen ziekte en kunnen spieren zich vollediger en krachtiger ontwikkelen door de verschillende soorten motoriek. Buiten spelen is meer dan een frisse neus halen en natuurbeleving gaat nog een stapje verder. Alle ontwikkelingsgebieden worden aan gesproken.

  Binnen en buiten spelen kinderen op een andere manier door andere ervaring van ruimte, weer, natuur, licht en ondergrond; dus spel en onderzoek is ook anders. Het vraagt andere vaardigheden en biedt andere mogelijkheden. Andere geuren en kleuren, grovere en snellere bewegingen, ontdekken van levende en dode natuur (insecten, vogels, planten, vallende bladeren , vlinders, dorre bloemen) tot omgaan met en ontdekken van de mogelijkheden van wisselende en minder te beïnvloeden omstandigheden als licht, schaduw, zon, koude, regen, sneeuw en wind. Kinderen zijn van nature betrokken met de natuur; er ontstaat verwondering en bewondering.

  Het bewust beleven van de natuur daagt kinderen uit tot zelfstandigheid, ontdekken en communicatie. Naast deze uitdagende kant geeft natuur ook ontspanning en rust. Dit alles verhoogt het welbevinden.

Ander nieuws